GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

17.08.2014 11:51:57

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, başarılı 32 öğrenci ile beraber düzenledikleri Avrupa Bilim Müzesi yolculuğuna ilişkin olarak, Bu yaptığımız işi geleneksel hale getireceğiz” dedi.

Öğrencilerin geziden memnun olduklarını söyleyen Çelik, “Gezimizin bugün ki bölümünde Almanya’nın konusundaki en iyi müzelerinden birini gezdik. Hep birlikte gördük ki sanayi devriminin ilk başından beri tüm süreci burada canlı olarak görmek mümkün. Birçok objenin de birebir orijinalini gördük. İlk elektrik dinamosundan ilk dizel motoruna kadar tamamını burada gördük. Hatta çalışırken görme imkanı bulduk. Öğrencilerimizin hepsi çok mutlu, çok memnunlar. İyi geldiklerini ve böyle bir organizasyonun yapıldığı için mutlu olduklarını kendi ağızlarından duyduk. Doğru bir iş yaptığımızı şimdi daha iyi anlıyoruz. İnşallah bu yaptığımız işi geleneksel hale getirip her sene dünyadaki farklı örneklerini incelemelerimizi ve projelerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Kayseri’de bilim müzesinin yapılacağını hatırlatan Çelik, “Büyükşehir Belediyemiz Harikalar Diyarı içerisinde TÜBİTAK ile iş birliği yaparak böyle bir bilim müzesi yapıyor. 1 sene içerisinde de o müzemiz açılacak. Tüm Kayseri’deki ve tüm bölgedeki öğrencilerimizin de benzer şekilde bilim müzesinde Kayseri’de görüp, gezebilecek” ifadelerini kullandı.